top of page

HVAD ER FODTERAPI?

 

Din fodterapeut er praktiserende fodspecialist.

En fodterapeut kan identificere, forebygge og behandle fodlidelser og problemer, samt lidelser i resten af kroppen forårsaget af fodens form eller dysfunktion. 

 

 

Via fodbehandlinger og eventuelt indlægssåler kan din fodterapeut intervenere på flere niveauer;

 

  • Forebyggelse:

Nogle mennesker har på grund af eksempelvis helbredsmæssige udfordringer (diabetikere, ældre mm.), fodens form og/eller dysfunktion eller på grund af belastende aktiviteter (fx særlige jobs, sportsgrene mm.), risiko for at udvikle specifikke lidelser. 

Symptomer på dårligt fungerende fødder kan eksempelvis starte med lokale fodsmerter, knyster eller smerter i ben og knæ. Fodterapeuten kan via rådgivning og eventuelt behandling forebygge og afhjælpe en stor del af disse problemer således, at de ikke udvikler sig til behandlingskrævende lidelser, på sigt. 

 

  • Behandling:

Hvis man allerede har smerter i fødder, knæ eller ryg, bør man ikke tøve med at konsultere en fodterapeut. Fodterapeuten kan i klinikken behandle hudproblemer på fødderne (fx ligtorne, nedgroede tånegle, hård hud) og via indlægssåler behandle muskulære smerter (fx senebetændelse, knoglehindebetændelse (periostitis)) eller knoglesmerter (fx ved frakturer).

 

  • Tilbagefald:

Din fordterapeut kan forebygge tilbagefald af visse lidelser og skader, eksempelvis forstuvninger, senebetændelse mm. 

Der vil for nogle ubehandlede lidelser være stor risiko for tilbagefald - især hvis de bagvedliggende årsager og faktorer (fx fodens form, uhensigtsmæssigt fodtøj, aktiviteter osv.) ikke tages i betragtning og inddrages i behandlingen. 

 

Det er altså vigtigt, at du konsulterer en fodspecialist, hvis du tidligere har haft skader eller problemer med fødderne, således at du får den rigtige behandling og dermed undgår tilbagefald.

Med udgangspunkt i en indledende konsultation samt en grundig undersøgelse af fodens form og funktion, tilpasser fodterapeuten behandlingen til lige netop dig og dine aktiviteter, din situation og din forhistorie.

 

bottom of page