top of page

           FOR HVEM ER

           INDLÆGSSÅLER?

  •  Børn over 5 år:

For at sikre en sund vækst hos dit barn, er det vigtigt at identificere og løse eventuelle problemer ved gang så tidligt som muligt. Det anbefales, at du konsulterer en fodterapeut, hvis dit barn ofte falder. Indtil dit barn når femårsalderen, skal du ikke bekymre dig, hvis barnet går med vægten på indersiden af fødderne, det er helt normalt. Men husk, at en sko med en god støtte altid er vigtig for dit barn. 
 

  • Børn og teenager, der dyrker sport regelmæssigt:

Rådgivning fra en fodterapeut kan forhindre problemer, som er forbundet med vækst. 

 

  • Gravide kvinder: 

Vægtøgning, slaphed af ledbånd og ændringen af tyngdepunktet medføre smerter i fødderne. En fodterapeuts vurdering og rådgivning kan derfor anbefales. I 9 måneder vil dine løbesko være dine venner. 

 

  • Sportsfolk:

Personer, der dyrker sport mere end en gang om ugen har lettere ved at få skader. For eksempel kan gentagne bevægelser og rystelser ved løb (for hvert skridt du tager udsættes dine fødder for et pres syv gange din kropsvægt) skabe mikro-traumer, der over tid kan resultere i sene-, led-og muskelsmerter. 

 

  • Personer som arbejder i sikkerhedssko:

Skoens stivhed sætter fødderne på unormalt overarbejde, hvilket på sigt kan skabe smerter. Skoens stivhed kan opvejes af en specialfremstillet sål.

 

  • Ældre mennesker: 

Balancesystemet har en tendens til at blive mindre effektivt med årene. Ekspertrådgivning og såler kan forbedre balancen, og dermed forhindre eksempelvis fald. 

 

  • Folk, der arbejder stående:

En stående position kan give lændesmerter og problemer med blodomløbet. Med råd og vejledning, og eventuelt en sål, kan fodterapeuten hjælpe dig med at forebygge sådanne problemer. 

 

  • Diabetikere:

Foden er et af de første områder, der berøres af diabetes. Ved diabetes påvirkes foden på to måder: følesansen forringes og man mærker derfor ikke, hvis man får en skade på huden, og når såret kommer, tager det lang tid om at hele. Fodterapeuten kan gennem rådgivning hjælpe til at forebygge sådanne problemer. 

 

  • Gigtpatienter:

Gigtpatienter har nedsat bevægelighed i fodens led og ofte udvikles der deformationer af leddene. Såler kan i denne forbindelse afhjælpe problemer på to måder: de reducerer betændelsen i foden og de forhindre deformation.

 

bottom of page