top of page

FODTERAPI & SPORT

 

Sportslige aktiviteter belaster fødderne mere end normalt - eksempelvis kan trykket på fødderne ved almindelig løb være op til fem gange kropsvægten. Fødderne hos sportsfolk er udsat for gentagne mikrotraumer, og er man ikke opmærksom herpå, kan ubalancer og abnormiteter føre til akutte eller kroniske lidelser i muskulatur, ledbånd eller knogler. 

 

Fodterapi er et terapeutisk simpelt og effektivt middel i behandlingen af lidelser som disse. Fodterapeuten kan gøre det muligt for sportsudøvere at forbedre ydeevnen og præstationer, og han kan helbrede visse lidelser og forebygge udviklingen af andre ved hjælp af korrekt fodpleje og eventuelt indlægssåler.

 

Foden kan behandles på flere måder og det handler naturligvis i første omgang om at have den perfekte sko fremstillet til den pågældende træningsform. Ud over et par gode sportssko kan fødderne også have brug for aflastning, fx i form af indlægssåler. Indlægssåler korrigerer selv de mindste abnormiteter i foden og er med til at genoprette normal balance, funktion og kropsholdning. 

Afhængigt af hvilken sportsgren der er tale om (intensitet, underlag, frekvens mm.), udformer fodterapeuten optimale løsninger til hver enkelt, og hermed vil smerter og lidelser mindskes og din ydeevne og præstationer forbedres. 

 

bottom of page