top of page

         DIN FOD ER...

På grund af fodens kompleksitet, har man til dato ikke fundet frem til at rekonstruere fodens præcise bevægelser under gang. Foden består af 28 knogler og tilsammen består fødderne af omkring en fjerdel af skelettets knogler. I foden er der 16 led, 107 ledbånd og 27 forskellige muskler. Når muskelstyrken reduceres, kollapser foden, den deformeres og den absorberer derved færre stød. 

 

  • Foden udvikles:

Din fod udvikler sig gennem hele dit liv. Din fod tilpasser sig din krop og dennes funktion og din fods morfologi er derfor ikke den samme i dag som for blot 10 år side.   

  • Foden er følsom:

Dine fødder bærer dig hver dag, og de opfanger og reagerer på kroppens signaler. Fødderne virker som fine sensorer, som giver massevis af information til hjernen om kroppens tilstand.

Har du nogensinde tænkt på, at en smerte i din hofte eller lænd kunne stamme fra dine fødder? 

 

  • Din fod er levende:

Fødderne reagerer konstant på de forskellige belastninger kroppen udsættes for. Fodens bevægelse varierer hele tiden mellem pronation og supination (se P6). Når du løber kan foden endda strække sig – helt op til 1 cm. 

 

  • Foden er din base:

Din fod er det nederste af ​​din krop, og på en meget lille overflad bærer dine fødder al din vægt. Dine fødder har derfor en stabiliserende rolle, men de virker i høj grad også som støddæmpere. Det er fødderne som giver kroppen fremdrift. De er derfor af afgørende betydning for opretholdelse af balance og velvære i hele din krop. 

Så hvis du har dårlig balance, kommer det måske fra dine fødder.

 

 

bottom of page